Ecodorp Land van Aine

Gepubliceerd op 18 april 2024 om 12:33

Sinds twee jaar werken we mee aan het opbouwen van een Ecodorp, met erg veel plezier. Wij toveren mee een braakliggend verwaarloosd oud industrieel terrein om tot een natuurlijk ecodorp. Met moestuinen, kruiden, bloemen, voedselbos, kleinschalige bedrijvigheid en 30 tot 50 ecowoningen. We kiezen voor eenvoudig wonen. Het voelt als een experiment van hoe eenvoudig kan het. Gemeenschappelijk leven en ondernemen en bouwen met natuurlijke materialen. We upgraden, want tot voor kort woonden wij in een zelfgebouwde tipy, eentje die Luuk met de handnaaimachine heeft gemaakt, en waarbij we eerder op reis gingen naar het zuiden. We zijn net verhuist naar een tiny house zelfbouw, waar we met onze vier kinderen wonen. Werken in de kunsten en tekenen doe ik vanuit thuis. Tekenen op de vrijheid en op verbindend leven.

 

www.Ecodorplandvanaine.nl

Hierboven zie je ons dorp. Nu vier jaar verder na aankoop. Eerder was dit terrein een aardappelzetmeel fabriek die meer dan 40 jaar heeft braak gelegen. We wonen hier met ca. 40 bewoners.

De kernwaarden waar we als dorp voor staan zijn: respectvolle en zorgzame omgang met elkaar en met de aan ons toevertrouwde grond , duurzaamheid, samenwerkend en samenvoorzienend, uitwisselen met de omgeving en geïnteresseerden, oprecht verbinden, hier en nu zijn, transparantie en eigen verantwoordelijkheid.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.